Magasinering – smart lösning för dina förvaringsproblem

Det råder ingen brist på prylar i svenska hem, men desto mindre utrymme att förvara dem på. Då framstår magasinering som en praktisk och smart lösning.

Magasinering har blivit allt vanligare, inte bara för de som står inför en flytt eller renovering utan också för de som vill minska röran hemma utan att göra sig av med värdefulla saker. Det är här som just magasinering kommer in som en räddare i nöden. Det erbjuder ett säkert, städat och ofta klimatkontrollerat utrymme där allt från gamla möbler till säsongens skidor kan förvaras utanför hemmet, men alltid inom räckhåll.

Tips för lyckad magasinering

Innan du kastar in dina ägodelar i första bästa lagerutrymme, tänk efter en extra gång. Första steget är sortering. Skilj på vad som verkligen behöver sparas och vad som kanske kan doneras eller säljas. Använd sedan kvalitativa förvaringslådor och märk upp dem ordentligt. Det här enkla, men ack så effektiva, steget kommer att spara dig timmar av frustration när du står där sex månader senare och undrar var julkartongen tog vägen.

Storleken på förrådet spelar också roll. Det kan vara lockande att hyra det minsta och billigaste för att spara pengar, men det kan bli som att trycka in en elefant i en minibil. Ge dina saker lite svängrum. Och kom ihåg att besöka ditt lager då och då – det är lätt att glömma bort vad man faktiskt har magasinerat. Plus att det blir en utmärkt möjlighet att rensa ytterligare och hålla röran i skick.