Egen halkbana underlättar på trafikskola i Stockholm

Många som tar körkort fasar för halkbanan på en trafikskola i Stockholm. För att oron ska släppa är det bra att träna på halt underlag om man har möjlighet. 

Erik skämtade med sin dotter om att hon var så harig. Varje gång de var ute och övningskörde i halka var hon livrädd. Givetvis var det en av hennes fasor inför körkortet att vara tvungen att köra på is. Hennes rädsla var äkta och han var tvungen att hitta på ett sätt att släppa på dotterns oro.

De började övningskörningen som vanligt på landsväg. Sedan bad han henne att köra in på en väg som ledde in i skogen. Där hade han varit förr och visste att det var rena skridskobanan under vintern. En stor öppen plats som låg lite lägre gjorde att det samlades vatten och när det frös blev det perfekt.

Halkbanan på trafikskola inget problem

Först hade hon tittat skeptiskt på honom när han sagt att hon skulle köra rakt ut på platsen och bromsa hårt. Bara för att se hur det kändes. Sen bromsade hon först försiktigt och bilen gjorde en halvmåne med bakdelen. Hon skrek rakt ut i fasa men efter att ha provat några gånger gick det riktigt bra.

Eriks privata halkbana hade gjort susen. När det var dags att åka hem hade hon velat sladda några gånger till och blivit riktigt duktig. Oron för den kommande körningen på halkbanan i Stockholm var som bortblåst. Nu såg hon fram emot att få visa allt hon lärt sig under timmarna med pappa ute i skogen.